Hitta bästa vinschen

En vinsch kan vara bra att ha på ditt fyrhjulsdrivna fordon. Men hur ska man då göra för att välja den bästa vinschen? Det första du måste titta på när du väljer vinsch är vikten på ditt fordon. När du väljer vinsch bör du titta på den totala vikten på din uppställning, detta inkluderar ditt fordon såväl som redskap och eventuella släpvagnar du ska dra. Det rekommenderas att du använder en vinsch som är 1,5 till 2 gånger den lastade vikten av ditt fordon.

Nästa sak du bör titta på, är att veta vad du ska använda din vinsch till. De flesta, de har en vinsch enbart som en säkerhetsfaktor, om du skulle köra fast eller hamna i en knepig situation. Detta är förmodligen en av de bästa anledningarna till att ha en vinsch. 

Hur bra front har bilen?

Vikten på framsidan av ditt fordon är den sista faktorn att verkligen ta hänsyn till. Om du inte har satt in fjädrar som bär den extra belastningen, satsa inte på en tung vinsch. En vinsch med syntetrep kommer ofta att lägga till mellan 25-30 kg till fronten på ditt fordon, om du sedan tittar på stålvajer så lägger du på ytterligare 10-15 kg. Även om det kanske inte låter så mycket, kan den här vikten påverka hanteringen av ditt fordon avsevärt .

För att du ska få det enklare att välja en bra vinsch, så kan det vara smart att kontakta en återförsäljare av dessa för att få hjälp. Genom att besöka www.warriorwinches.se kommer du till en sådan.

30 Nov 2022