Viktigt med bra skolmöbler i skolan

Den genomsnittliga eleven tillbringar 60 procent av sin dag sittande i ett klassrum. Om de spenderar så mycket tid på att sitta obekvämt på dåligt tillverkade skolmöbler kan detta snabbt leda till trötthet, nacke och rygg, samt rastlöshet och obehag. Detta resulterar ofta i minskad uppmärksamhet och minskad inlärningspotential.

Forskning visar att ergonomiska klassrumsmöbler har en positiv inverkan på elevernas akademiska prestationer och beteende. Så att inkludera skolmöbler som sittande skrivbord, höjdjusterbara stolar och svängbara pallar kan alla bidra till en förbättring av deras totala betyg. På www.cadiform.se finns det många bra ergonomiska skolmöbler, för både lärare och elever. 

Satsa på ergonomiska skolmöbler

Det finns helt enkelt ingen "one-size-fits-all" inställning till ergonomiska skolmöbler. Ingen elev är byggd på samma sätt som nästa, så att förvänta sig att eleverna ska sitta bekvämt på generiska klassrumsmöbler och hålla sig engagerade hela lektionen är högst osannolikt. Men det som är bra med ergonomiska möbler för klassrummet det är att de går att justera. Det så att varje elev får stolen och bänken  i en passande höjd!

I takt med att klassrummen blir mer dynamiska och engagerande, så borde också klassrumsmöblerna göra det. Flexibla skrivbord och stolar uppmuntrar aktivt lärande genom att låta eleverna enkelt konfigurera om skrivbord och stolar i klassrummet för att bilda små grupper och stödja kollaborativt lärande.

Att använda  klassrumsmöbler som har justeringsmöjligheter har visat sig avsevärt förbättra elevernas inlärning, minnesbevarande och provresultat, 

23 Jan 2023