Aktivera era barn

aktiv familj

Är det så att du själv är rätt aktiv, äter kosttillskott från Fitline, rör på dig, äter rätt och så vidare? Varför inte då se till att anamma detta hos dina barn. Det är viktigt för barn att få röra på sig och det redan från tidig ålder. 

Idag är det allt för många barn som sitter klistrade framför en skärm. Det är tv, dator, mobil eller surfplattan. Självklart ska det finnas tid för det med, men även träning är bra att få in, eller i alla fall aktiviteter där de rör sig. Överdriven träning för barn är inte heller det bra. Så lagom mycket av båda dessa saker är bra.

Bra aktiviteter för barn

En bra aktiviteter som passar både barn och vuxna är att ta en cykelrunda ihop. Se till att öpa en bra barncykel och en ordentlig hjälm.

Gå ut i naturen, gör skattjakt eller leta efter djur. Det går att göra en massa skoj i skog och mark.

Allt handlar inte om att röra på sig, aktiviteter tillsammans som inte är en skärm är även det bra att göra. Som att spela sällskapsspel eller bygga en koja tillsammans. 

När barnen blir lite äldre, låt dem testa på olika aktiviter, sporter och så vidare. Kanske de fastnar för att spela fotboll, eller rida? Det är bra att de i alla fall får testa sig fram. Pusha dem bara inte för hårt utan låt dem själva känna efter vad som funkar för dem.

 

13 May 2019