Fakturahantering

En konstnär är sällan väl rustad för monotont, kravfyllt arbete som administration. Det suger liksom livsgnistan och den kreativa glädjen ur en. Vill man sälja sina konstverk så måste man dock ägna ganska mycket tid åt administration som bokföring, fakturakomposition och ibland också indrivning (värst av allt!). Det är ett gissel och en ond cirkel, för man vill ju vara framgångsrik och sälja bra. Svaret på dilemmat handlar om att försöka outsourca så mycket man kan av det som inte känns stimulerande.

För mig har det värsta alltid varit fakturahanteringen, dels att sammanställa och skicka dem, men sedan denna väntan på betalnng! Man hinner i regel bli gråhårig innan pengarna kommer in vilket är väldigt frustrerande. Det allra största problemet är dock fakturor som inte betalas alls. Man måste sätta igång en gastkramande process som kostar både tid och pengar - man känner ofta att det man sysslar med inte är värt allt slit.

Lösningen - sälja fakturorna

Så trillade jag över företaget Invoice Finance som man kan sälja fakturor till! Det låter ju märkligt, men det fungerar hur bra som helst. När man utfärdat en faktura så säljer man den till Invoice Finance istället för att behålla den själv i väntan på betalning. Man får sina pengar nästan på direkten och om kunden skulle strula så tar Invoice Finance hand om indrivningen och inkasso. Det kostar såklart en liten summa men det är så vansinnigt värt det efterom man slipper ansvaret för alltihopa och kan fokusera på sitt skapande.

Läs mer om factoring och fakturaförsäljning på invoice.se.

15 Aug 2016