Första hjälpen kurs

Att lära sig första hjälpen är något alla bör investera tid i, det kan hjälpa till att rädda liv! Hos Hjärtgruppen kan du gå olika typer av HLR-utbildningar så som vanlig HLR för privatpersoner och företag. HLR för barn som ges till föräldrar och förskolor. D-HLR som är för väktare, polis och räddningstjänst. S-HLR som riktar sig till dig som jobbar inom sjukvård, samt A-HLR som är för akutsjukvården. 

HLR

Hos Hjärtgruppen lär du dig HLR av från läkare med erfarenhet inom akutsjukvård och deras kurser består av 3-7 timmar per kurstillfälle beroende på vad man valt för inriktning och tillval, samt att kurserna innehåller både teori och praktik, men har tyngdpunkten på just praktik. 

Första hjälpen för barn

En första hjälpen kurs eller HLR för barn riktar sig mot föräldrar och förskolepersonal samt sjukvårdspersonal för att de ska kunna ingripa om något sker med ett barn Varje kurstillfälle är 4 timmar och innehåller teori och praktik och behandlar två åldersgrupper av barn. Barn under ett år och barn mellan 1 år och puberteten. Innehåll av kursen är:

  • Kedjan som räddar barn
  • Larma på rätt sätt
  • Anatomiska skillnader mellan barn och vuxen
  • Handla på olycksplats
  • Kontrollera livstecken
  • Skapa öppen luftväg

Dessutom så lär du dig lägga ett medvetslöst barn i stabilt sidoläge, mun till mun andning vid andningsstopp, hjärt-lungräddning vid hjärtstopp samt utföra åtgärder vid luftvägsstopp. Det allra viktigaste när det gäller just skador, lidande och död hos barn är att det är viktigt att försöka förebygga!

3 Jun 2015