Kul spela tv-spel

Att spela tv-spel, det är något som är kul för både barn och vuxna. Idag finns det grymt många konsoler så väl som olika former av spel att det är lätt att hitta något som passar en bra. Ett utbud av olika konsoler finns att hitta på Prylstaden. Vad för typ av konsol som passar just dig, det vet du bäst själv. Det finns allt från retro tv-spelskonsoler till de allra senaste. Många gillar ju att spela Nintendos gamla spel, så som Super Mario, The Legend of Zelda, Donkey Kong, Star Fox och Mario Kart. Andra vill ha det senaste Playstationet eller senaste Xboxen. 

Föredrar du spela på datorn?

Idag finns det ju även gott om olika spel för datorn. Det är mest så kallade online spel som man spelar med eller mot andra spelare. WOW, eller World of Warcraft är ett av de mest populära spelen på datorn. Det är runt  13 miljoner personer världen över som ägnar sig åt detta spel. 

Parallellt med utvecklingen av spelkonsoler och speldatorer har även handhållna enheter utvecklas. Idag är det även många som spelar spel på sina mobiltelefoner. Sen så har kringutrustning och användargränssnitt med rörelsestyrning  förändrat spelen och gjort dem mer fysiska och sociala.

I dag ägnar världens samlade spelare totalt tre miljarder timmar i veckan åt att spela dator- och tv-spel.

Så är du nyfiken på att testa på att spela olika spel, så kan du hitta det du behöver på Prylstaden!

27 Jan 2021