Putsa upp ditt CV på bästa sätt

Något man alltid ska skicka med när man ansöker om ett jobb, det är ett CV och det är ett personligt brev. Dessa båda är vad som ger det första intrycket av dig, innan du eventuellt blir kallad till intervju. Så om en rekrytering Lund låter lockande, se till att ha ett bra CV och ett bra personligt brev att skicka!

CV är en förkortning av "curriculum vitae" och betyder "levnadslopp", eller bokstavligen "livets lopp", på latin. I ditt CV ska du skriva ner vad du kan och vad du tidigare har gjort i livet och vad just du är duktig på. Du ska helt enkelt presentera dina kunskaper och erfarenheter på ett enkelt och överskådligt sätt.

Ditt CV är som en slags trailer över vad du har för kunskaper och var du har fått dem från. Med hjälp av ditt CV och ditt personliga brev så ska arbetsgivaren på kort stund avgöra om du är rätt person för jobbet elleer inte.

Vad ska vara med i ditt CV?

Först bör du se till att göra allt överskådligt och lätt att läsa. Sedan så ska du ha med dina studier, samt relevant arbetslivserfarenhet för den tjänst du söker. Skriv ner allt i kronologisk ordning med den senaste anställningen först. 

Du bör även ha med kontaktuppgifter så som namn, adress, personnummer, telefonnummer, mejladress antingen överst, eller sist. 

Ditt personliga brev bör du skriva specifikt för den tjänsten du söker, skicka inte samma till alla!

26 Nov 2021