Satsa på en korg i återvunnet material

Återbruk, det är hett! Du kan dels göra egna grejer, som korgar, av återvunnet material, dels köpa! En bra korg, i återvunnet material, är en gummikorg. Den har tillverkats av gamla däck! Hos Sufrarco kan du hitta en massa olika gummikorgar, som alla är unika!

Du som vill göra egna korgar, med material du har hemma, du ska få lite tips!

Flätad korg av toarullar

Du behöver:
Sax
Tomma toarullar (eller rullar från hushållspapper)
Eventuellt lite lim (limpistol eller trälim funkar fint)

Gör så här:
Klipp remsor längs med toarullen, ca ½cm tjocka. Vill du göra en lite större korg så limmar du ihop några remsor på längden. Du behöver totalt 14 remsor för att göra den här modellen av korg.

Fläta ihop 10 remsor remsorna genom att lägga fem på längden och fem på bredden, varannan över och varannan under.  Det här är korgens botten. Se till att remsorna ligger så centrerat och så tätt som möjligt. Vik sedan upp remsorna som sticker ut. 

Nu behöver du de fyra resterande remsorna som ska bli kanterna runt om. Fläta remsorna på kanten, varannan innanför, varannan utanför. Försök gömma skarven på insidan om det går (limma fast om du vill).

När du flätat in den sista remsan är det dags fläta fast remsorna som är över. Du kan göra det med att vika in dem så att de fäster med varandra, eller limma. 

Testa får du se!

28 Dec 2021