Spara pengar till ditt barn

På samma sätt som det är viktigt att ta hand om ett företag genom att anlita en bra revisor, läs mer här, lika viktigt är det att ge ditt barn en god start i livet. Ett bra sätt att göra det på, det är att se till att du redan då barnet är på g att komma, så starta ett sparande. Sedan allt eftersom barnet blir större, se även till att prata om pengar med ditt barn. Det så att de vet vad pengar är, att det kostar att köpa saker med mera. Det för att ge ditt barn en bra koll.

Tips när du skaffar barn

Det finns sätt att spara in pengar på när du får barn. Låna kläder, barnvagn och annat av vänner och släkt till exempel. Se till att laga din egen barnmat hemma. En försäkring för barnet är ett måste men jämför dem, så att du får den bästa och den som är mest prisvärd. Kolla upp vad barnomsorgsavgiften kommer gå på när barnet börjar gå i förskola.

Hur mycket ska man spara till barnet?

Det är bra att så tidigt som möjligt börja spara till ditt barn. Gärna redan då han eller hon ligger i magen. Då det är ett sparande över tid, så behöver du inte lägga så mycket per månad, det kommer ändå att ge bra resultat. Har du flera barn är det bra att spara på enskilda konton. Annars är det ett bra att ha bestämt hur pengarna ska fördelas.

16 Jul 2021