Träna tillsammans hela familjen

Att redan som liten få en bra relation till rörelse och träning lägger en viktig grund för barnens mentala och fysiska hälsa genom livet. Det är inte heller svårt att träna med sina barn. Nu ska de ju inte gå till gymmet och träna på samma sätt som dig, det är inte bra i ung ålder, men det finns andra sätt att röra sig på. Grejen är ju att barn, de gör som vuxna gör. Så som förälder kan du vara aktiv och visa med kroppsspråk, mimik och ord hur roligt och viktigt du tycker det är. En annan viktig sak för dig som är vuxen och tränar är bra tillskott, läs mer här. Barnen kan göra det till en lek, som är aktiv, så att de tycker det är kul att bara röra på sig. 

Många barn gillar ju idag att hänga vid datorn. Utnyttja det, sätt på dansvideos med mera och gör som de gör i videon tillsammans. 

Tips till föräldrar som vill få in rörelse som en naturlig del i familjelivet

Även om du tränar på egen hand, på gymmet, så kan du även se till att få in det naturligt hemma. Leta efter möjligheter att röra er. Det kan vara att gå i trappor, leka hinderbana med barnen, eller göra saker medan du lagar mat. Lek er fram!

Låt barnen vara med och bestämma, de har grymt bra fantasi och bara man börjar ge dem utrymme att använda den börjar den växa.

Att vara utomhus är ett bra sätt att få mer rörelse, inomhus är det lätt att bli stillasittande. Bege er ut till öppna ytor ute eller en spännande skog, då går det knappt att vara stilla.

16 Oct 2019